Πλύσιμο
Σε περίπτωση που η πετσέτα έχει λερωθεί με λάδι, από τη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους ή από άλλες αιτίες (διαβολικοί λεκέδες) πλένεται σε χαμηλή θερμοκρασία με απορρυπαντική σκόνη πλυντηρίου ρούχων, όμως, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μικρότερη ποσότητα απορρυπαντικού από ότι συνήθως προτείνεται. ‘Ένας ιδιαίτερος τρόπος πλυσίματος είναι με την προσθήκη, κατά την πλύση, μιας κουταλιάς της σούπας λευκού ξυδιού. Το βαμβάκι είναι μια φυσική ίνα και οι νέες πετσέτες pestemal υπάρχει πιθανότητα να χάσουν μερικές από τις ίνες αυτές.
Στέγνωμα
Παρά το γεγονός ότι το στεγνωτήριο ρούχων καθιστά τις πετσέτες αφράτες μην το χρησιμοποιείτε συχνά. Η ζέστη του στεγνωτηρίου μπορεί να προκαλέσει ζημιά στην αρτιότητα των βαμβακερών ινών. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιείτε μια χαμηλότερη θερμοκρασία ή να εναλλάσσετε άλλοτε απλώνοντας τις πετσέτες στον αέρα και άλλοτε να χρησιμοποιείτε το στεγνωτήριο.
Απορροφητικότητα
Για να μεγιστοποιήσετε ή να αποκαταστήσετε την πλήρη απορροφητικότητα της πετσέτας, κάθε έξι εβδομάδες, προσθέστε ένα φλιτζάνι λευκό κρασί κατά τη διάρκεια του ξεπλύματος. Το ξύδι απομακρύνει οποιαδήποτε επιπλέον απορρυπαντικό που μπορεί να επηρεάσει την απορροφητικότητα της πετσέτας.
Τραβήγματα νημάτων (κλωστών)
Καθώς όλες οι πετσέτες είναι υφασμένες το τράβηγμα μιας κλωστής δεν καταστρέφει την πετσέτα. Κρατήστε την πετσέτα ίσια (ευθεία) και τεντώστε την. Το μέρος της κλωστής που περισσεύει κόψτε το με ένα ψαλίδι.