Τελικά, τί είναι το Pestemal (Πέστεμαλ) ;

Pestemal and Towel To Pestemal, Futah, Sarong, Kikoy, οποιοδήποτε ονομασία και αν χρησιμοποιήσει κανείς είναι ένα βαμβακερό υφαντό ύφασμα και ένα από τα πρώτα υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν, για πετσέτα, από τους ανθρώπους των πολιτισμένων κοινωνιών. Η πρώτη χρήση της πετσέτας Pestemal συναντάται στην Τουρκία και αποτελούσε προνόμιο των Σουλτάνων της Οθωμανικής Δυναστείας αλλά και γαμήλιο δώρο μεταξύ της νύφης και του γαμπρού. Το δώρο αυτό περιελάμβανε ένα σπιτικό σαπούνι σε ειδική θήκη (kildanlik), ένα γάντι από ρίζα φοίνικα (kese), μια ελαφρόπετρα, ένα μπολ για το χαμάμ από ορείχαλκο ή χαλκό, ξύλινα τσόκαρα για τη μπανιέρα και την πετσέτα Pestemal.
Στις μέρες μας τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της πετσέτας Pestemal την κατέστησαν δημοφιλή για καθημερινή χρήση έχοντας αντικαταστήσει τις κλασικές πετσέτες. Με ταχύτατους ρυθμούς έχει γίνει απαραίτητη για τα νοικοκυριά σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα είναι διαθέσιμη σε μυριάδες εξωτικά χρώματα, ρίγες και συνθέσεις. Ένα είδος που πρέπει κανείς να το έχει οπωσδήποτε!
Η μαλακή υφή, η ελαφρότητα, η υψηλή απορροφητικότητα και το γρήγορο στέγνωμα αποτελούν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά καθιστώντας το Pestemal εξαιρετικά λειτουργικό και κατά συνέπεια δημοφιλές. Το Pestemal είναι, επίσης, ιδανικό για καθημερινή χρήση μετά το μπάνιο ή το ντους, για τις παραλίες ή γενικά για τις «εξωσχολικές» δραστηριότητες, το γυμναστήριο, το ταξίδι, τη yoga κ.ο.κ.. Είναι πιο απορροφητικό από τις κοινές πετσέτες, στεγνώνει γρήγορα, καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο και μπορεί να γίνει ένα καθημερινό εργαλείο αλλά και σύντροφος στα ταξίδια σας.
Μπορείτε πάντα να έχετε ένα Pestemal στην τσάντα σας, αφού –εκτός από πετσέτα- είναι ιδανικό για σάλι όταν αισθάνεστε κρύο, ως κάλυμμα στο κρεβάτι, για τη φροντίδα του μωρού ή ακόμα ως διακοσμητικό -ή μη- κάλυμμα στο τραπέζι ή στον καναπέ.
Κατασκευάζεται από φυσικές ίνες βαμβακιού, λινού και μπαμπού και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις παραλίες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Διαθέτοντας το πλεονέκτημα ότι είναι ένα νέο στην αγορά με θαυμάσια χαρακτηριστικά, ένα πέστεμαλ μπορεί άνετα να χρησιμοποιηθεί στις ιδιαίτερες στιγμές της καθημερινής ζωής.
Μπορείτε να εφοδιάσετε τη βαλίτσα με επτά Pestemal αντί για μόνο μια κλασσική πετσέτα όταν ταξιδεύετε.

Γιατί θα αγαπήσετε το πέστεμαλ σας ;
       Είναι λεπτό και ανάλαφρο
       Στεγνώνει γρήγορα
       Είναι εξαιρετικά απορροφητικό
       Καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο
       Μεταφέρεται εύκολα
       Οι ίνες από τις οποίες φτιάχνεται είναι 100% φυσικό βαμβάκι, λινό, μεταξωτό και μπαμπού. Είναι φιλικό προς το περιβάλλον
       Απαιτεί λιγότερη ενέργεια κατά το πλύσιμο και το στέγνωμα
       Στην παραλία δεν πιάνει άμμο

Μόλις χρησιμοποιήσετε ένα Pestemal δεν θα μπορέσετε να το αποχωριστείτε ποτέ!

Alternative Uses


the reason to get wet